Hírek

Xzense – intelligens szabályozás kandallójához

Manapság az okos otthonok és okostelefonok korszakában a fogyasztók gyakran megkövetelik épületük kényelmes, közvetlen, telefonról való irányítását.
Az Exodraft ezért kifejlesztette az új Xzense vezeték nélküli félautomata szabályozót.

Ez a szabályozó manuálisan vagy az Xzense mobilalkalmazással vezérelhető, amely ingyenesen letölthető mind iOS-re és Androidra.

 

   

 

Az új szabályozó előnye a készülék teljeskörű ellenőrzése, ahol a ventilátor teljesítményének manuális beállításával tiszta lángot és optimális kéményhuzatot érhet el, a külső tényezőktől függetlenül.

Az Xzense a ventilátor teljesítményének optimális beállítását eltárolja a memóriában, és ezeket az értékeket ismételten használhatja később.

Tűz gyújtásakor a ventilátort egy érintéssel indíthatja el a kijelzőről vagy a mobil eszközről.
A ventilátor tíz percig maximális fokozaton működik, majd automatikusan átvált az előre beállított értékekre, és azokat folyamatosan tartja.
Amikor a kéményben a hőmérséklet csökken, az Xzense figyelmeztet erre: értesítést küld egy mobiltelefonra vagy hangjelzéssel és a vezérlő kijelzőjén megjelenő szöveggel jelzi, hogy tüzelőanyag hozzáadása szükséges.

Tüzelőanyag hozzáadásakor a figyelmeztetés megismétlődik. Amennyiben nem akar tovább fűteni, a szabályozó a kéményben fellépő hőmérsékletcsökkenéskor automatikusan kikapcsolja a ventilátort.       

Az Xzense akár 80% -kal csökkenti a készülékből a helyiségbe kiszabaduló füst és más, nemkívánatos részecskék mennyiségét.
Jobb és tisztább égést érhet el, mivel biztosítja a készülék számára az optimális levegőmennyiségét.
Ezzel 20% -kal csökkenhet a részecskekibocsátás a környezeti levegőbe.
A szabályozott égésnek köszönhetően kiváló minőségű és tiszta tűz érhető el, amely jótékonyan befolyásolja a helyiség felfűtésének sebességét, illetve tüzelőanyagot takarít meg.