Hírek

Építsen kéményt két dobozból

Almeva FLEX műanyag égéstermék elvezető rendszer

Ez a flexibilis rendszer alkalmas kondenzációs és alacsony hőmérsékletű kazánok égéstermék elvezető rendszereként. Elsősorban elhúzásos kéményeknél használják. Most egy teljesen új kivitelben kínáljuk.

Az új ALMEVA FLEX rendszer 60 és 125 mm közötti átmérővel kapható. A bajonett zárak 50 cm-enként váltakoznak az újított flexibilis csövön. Ennek köszönhetően eme flexibilis rendszer használatakor nem keletkezik hulladék.

Kétféle tömítést használandó az ALMEVA FLEX csövek csatlakoztatásához. A flexibilis cső két részének összekapcsolásához három tömítést használunk, melyeket külön szállítunk. A rugalmas csövet a rendszer többi eleméhez (adapterekhez, T-idomokhoz stb.) csatlakoztatásához szükséges az U-tömítés, mely mindig a csatlakoztatandó elem része.

A flexibilis cső fekete, UV-stabilizált, amely biztosítja a hosszabb élettartamot, a más anyagokból készült rugalmas csövekkel szemben. A flexibilis cső azonban nem UV-álló, ezért nem kéménykivezetésre szolgál. Erre a célra egy komplett ALMEVA STARR kéményfejet kínálunk.

 

A flexibilis cső könnyen telepíthető

Az Almeva színes választékából az összes elem/idom könnyen felszerelhető. Ez szintén igaz az ALMEVA FLEX rendszerre, mely kiderül a következő szerelési útmutatójából. Az első lépés mindig a flexibilis cső rövidítése. Itt figyelembe kell venni, hogy mindig a bajonett csatlakozó részének közepébe vagy a horonyba vágjuk, amint a képeken is látható.

A bajonett zárat használja a flexibilis cső másik flexibilis cső, vagy könyök idomokhoz, adapterekhez. Szorító bilincset viszont, biztonsági okokból mindig használjuk. Ez által meggyőződhetünk róla, hogy a kémény alkotó idomai tökéletesen és biztonságosan lettek csatlakoztatva egymáshoz.

A flexibilis cső adapterekhez és T-idomokhoz való csatlakoztatásához mindig egy anyát és U-tömítést használunk, amelyek az elem részét képezik. Először a vágott csőre tesszük az anyát, majd az anyába bele helyezzük az U-tömítést. Végül csavarja össze az anyát az adapterrel vagy a T-darabbal, és rögzítse egy kapoccsal.

FLEX kémény szett – az első doboz

Az Almeva nemcsak minőségi termékeket, hanem magas színvonalú szolgáltatásokat is kínál. Gondolunk ügyfeleinkre, és megpróbálunk kényelmes megoldást nyújtani számukra, mellyel időt takaríthatnak meg.

Ezért új kémény szettet is készítettünk. Ezt a szettet dobozokba csomagoljuk, mely tartalmazza a kémény rögzítéséhez, a kémény távtartásához, és a rendszer lezárásához szükséges alkatrészeket.

A FLEX kéménycsomag négy változatban kapható, 80 mm átmérővel. A változattól függően a csomag könyököt, vagy talpas könyököt tartalmaz, szimpla vagy bővítős kivitelben, univerzális távtartóból, 6 m-es flexibilis csőből és kéményfejből. A csomag tartalmaz adaptert, szorító bilincset és tartólemezt is. Tehát el is készült az első doboz. Most már csak egy doboz flexibilis csövet kell vásárolnia.

 

FLEX kémény szett – a második doboz

Most kényelmesen használhatja a flexibilis csövet az új ALMEVA FLEXBOX-ból. Kevesebb, mint egy köbméter 50 m-es, 80 mm átmérőjű flexibilis cső áll rendelkezésére.

Az ALMEVA FLEXBOX ideális a szerelők, mesterek számára, mivel minden furgonba problémamentesen belefér. A doboz mérete 1020 x 820 x 1034 mm. A flexibilis cső egyszerűen tárolódik, és nem igényel nagy helyet a raktárhelyiségben.

A képekkel ellátott szerelési útmutató és a dobozon található segédmérő minden bizonnyal megkönnyíti munkáját. Nem feledkeztünk meg a flexibilis cső mennyiségének mutatójáról sem. A piros jelzés figyelmeztet, hogy vegye fontolóra az új cső tekercs megrendelést.

Tehát most megbizonyosodott arról, hogy működik. A kémény teljes kibéleléséhez most elegendő két doboz az ALMEVÁTÓL.

Drahomíra Wachtlová, Tipcsák Balázs – Almeva Hungary