Bevezetés

 

Az Almeva AG 1993-ban alakult Svájcban. A céljuk az volt, hogy Európa legjobb füstgázelvezetési technologiáját hozzák létre. Saját PPH technológiát dolgoztak ki. Termékeik folyamatos minőségellenőrzésen mennek keresztül, hogy a hibákat elkerüljék és a legmagasabb minőséget képviseljék.

1996-ban az Almeva füstgáz-elvezető rendszer 72-250 mm átmérőben állt rendelkezésre. Miután egyre nagyobb lett az igény az olcsó polipropilen termékek iránt, főleg Svájcon kívül. A cég a régi bürgleni telephelyéről egy nagyobb épületegyüttesébe tette át székhelyét, Uzwillbe, hogy még több terméket tudjon gyártani és megfeleljen a piaci igényeknek.

Az uzwilli gyárban bevezetésre kerültek a koncentrikus rendszerek is, amelyek PPH/rozsdamentes termékek. Majd a fejlődés során ismét egy nagyobb telephelyre költöztek Schwaizersholzba. Ez most a végleges telephelye a cégnek. Itt már minden technológia rendelkezére áll. Így bármikor, bármilyen változtatást és egyedi igényt meg tudnak oldani a partnereik számára.

A 2012-es évtől az egyre nagyobb igények kiszolgálásának érdekében a Kelet-Európai központban, Csehországban is megkezdődött a gyártás.